Aluemestaruuksia ja -ennätyksiä LappjA:lle

12.2.2017

Pistoolin M18-sarjan mitalikolmikko.
(Vas. Urho Hietaniemi AlavA, Esa Savola LappjA ja Lasarus Hangassalo IMAS)
Pistoolin M18-sarjan mitalikolmikko. (Vas. Urho Hietaniemi AlavA, Esa Savola LappjA ja Lasarus Hangassalo IMAS)
Pistoolin M18-sarjan mestaruusjoukkue (LappjA).
(Vas. Roni Rannisto, Esa Savola ja Jessa Latvala)
Pistoolin M18-sarjan mestaruusjoukkue (LappjA). (Vas. Roni Rannisto, Esa Savola ja Jessa Latvala)
Kiväärin N-sarjan mitalikolmikko.
(Vas. Iina Vaitiniemi HaaAs, Mira Mäkelä LappjA ja Riina Karhu IMAS)

Kuva Marko Mäkelä
Kiväärin N-sarjan mitalikolmikko. (Vas. Iina Vaitiniemi HaaAs, Mira Mäkelä LappjA ja Riina Karhu IMAS) Kuva Marko Mäkelä

Kauhavan Alahärmässä järjestetyissa am-kilpailuissa tuli runsaasti onnistuneita suorituksia LappjA:n ampujille.

Lauantaina ammuttiin aikuisten kivääri ja nuorten pistooli. Aluemestaruudet nappasivat naisten sarjassa Mira Mäkelä, tuloksella 394 ja nuorten pistoolissa (M18) Esa Savola tuloksella 545. Roni Rannisto oli 4. ja Jesse Latvala 6. Poikien pistoolijoukkue saavutti mestaruuden yhteistuloksella 1517 (Esa Savola, Roni Rannisto ja Jesse Latvala), joka on myös kyseisen sarjan alue-ennätys. Miesten kiväärissä Aleksi Heinonen ampui hienon tuloksen 569, joka riitti kuudenteen sijaan. Miika Mäkelä sijoittui 15. ja Marko Mäkelä 16.

Sunnuntaina vuorossa oli aikuisten pistooli ja nuorten kivääri. Aluemestaruuden uusi Mira Mäkelä N20 sarjassa, kiväärituloksella 398, joka on myös N20 sarjan uusi alue-ennätys. Konsta Aho tähtäsi M20 sarjan mestariksi tuloksella 552. M16 sarjassa mukana olivat kivääriampujat Aleksi Heinonen, Tuomas Olli ja Miika Mäkelä. Heinonen ampui oman ennätyksensä 373, joka taksi hänelle 5. sijan. Mäkelän sijoitus oli 7. ja Ollin 10. Poikien yhteistulos (1058) riitti kolmanteen sijaan joukkuekilpailussa. Miesten pistoolissa parhaiten pärjäsi Esa Savola, joka paransi pisteellä lauantaista. Tulos 546 riitti 11. sijaan ja Kimmo Latvalan sijoitus oli 20.

Kultahippujen osalta kilpailut käytiin non-stop ammuntana molempina päivinä. Parhaimmista suorituksista vastasivat Hermanni Kuoppala ilmakiväärin 12VT sarjassa ja Oscar Pakulla ilmapistoolin 10IT sarjassa. He molemmat sijoittuivat neljänsiksi. Kuoppala latasi tauluun 158 pistettä, jääden vain pisteen päähän pronssista. Pakulla oli myös tiiviisti pronssivauhdissa mukana ja jäi lopulta kahden pisteen päähän kolmannesta sijasta. 10IT sarjan joukkue nappasi kolmannen sijan jääden vain kolmeen pisteen päähän kakkospaikasta. Joukkueessa ampuivat Liina Viinamäki, Oscar Pakulla ja Veera Mäkelä.

Ensi viikonloppuna on vuorossa Joukkue-Sm kilpailut Kankaanpäässä, jonne LappjA osallistuu kolmen joukkueen voimin.