Kultahippufinaalissa LappjA:lle hyviä onnistumisia

10.4.2017

Kuva: Minna Kuoppala
Kuva: Minna Kuoppala

Savonlinnassa järjestetyssä Kultahippufinaalissa kilpailivat alle 15-vuotiaat ampumaurheilijat. Lappajärveltä mukana oli 10 ampujaa huoltajineen.

Lauantaina ammuttiin henkilökohtaiset lajit ja parhaista suorituksista vastasivat Liina Viinamäki ja Oscar Pakulla. Viinamäki sijoittui neljänneksi ilmakiväärin 10IT-sarjassa, tuloksella 193. Hän hävisi tiukassa taistelussa vain pisteen voittajalle. Tasatilanteessa sijoitukset 2-5 ratkaistiin napakymppien perusteella, joita Viinamäki ampui 7 kpl.

Yhteiskilpailussa laskettiin ilmapistoolin ja -kiväärin tulokset yhteen ja tässä ennätyksensä ampunut Pakulla sijoittui toiseksi. Ilmoittautumisvirheestä johtuen Viinamäen tuloksia ei laskettu lainkaan mukaan yhteiskilpailuun, hän olisi tuloksien perusteella napannut hopean ja Pakulla pronssin.

Sunnuntaina vuorossa oli joukkuekilpailu, jossa mukana oli Lappajärveltä 4 kolmen hengen joukkuetta. Joukkuekilpailussa ammuntaan ampumahiihdostakin tuttuihin kaatuviin tauluihin, jotka tosin ovat huomattavasti pienemmät kuin ampumahiihtotaulut. Taulussa on samaten viisi reikää, joiden koot pienenevät loppua kohti. Ensimmäisen reiän koko on 6mm ja viimeinen on 4mm, eli käytännössä pienempi kuin luoti, jonka halkaisija on 4,5mm.

Parhaasta joukkuesuorituksesta vastasivat 10IT-sarjan pistoolijoukkue, joka nappasi hienosti pronssia. Joukkueessa ampui Veera Mäkelä, Liina Viinamäki ja Oscar Pakulla.

 

 

Liitteet