3.7.2017

Kuva Jenna Kuisma
Kuva Ampumaurheiluliiton Fb-sivut

LappjA:n edustajia nähtiin viikonloppuna niin Kokkolassa, kuin Salossakin.

Kokkolassa kisattiin 50m pistoolin aluemestaruuksista, jossa M18 sarjan mestariksi leivottiin Roni Rannisto.

Salossa puolestaan oli 49. Salon kisat ja samalla myöskin kisattiin Suomi-Viro maaottelu nuorten sarjoissa.

Maaottelussa mukana Suomea edustamassa oli pistooliampujamme Esa Savola, joka suoritui hienosti lajeissaan (50m pistooli ja 25m pistooli). 50m pistoolissa Esa sijoittui kolmanneksi tuloksella 512 ja 25m pistoolissa toiseksi tuloksella 558. Joukkeena Suomi otti voiton 50m pistoolissa yhteistuloksella 1507.

Maaottelun ulkopuolella kisattiin niin pistoolissa, kuin kiväärissäkin. Esa osallistui 25m vakiopistoolin, jossa hän sijoittui toiseksi M20 sarjassa tuloksella 536. Mukana olivat myös Mira (N20) ja Miika Mäkelä (M16) sekä Konsta Aho (M20), jotka kaikki osallistuivat pienoiskiväärin makuu- ja asentokilpailuihin. Mira Mäkelä näytti, ettei viikon takainen mm-kisareissu Suhliin vienyt ihan kaikkia mehuja, sillä Mira voitti molemmat lajit ja makuukilpailussa paransi ennätystään reilulla kolmella pisteellä ampuen 618,8 ja ilmeisesti vielä jäi parantamisen varaakin. Asentokilpailussa Mira ampui täsmälleen saman tuloksen, kuin Suhlissa, eli 575, jolla voitti irtosi helpohkosti.

Myös Konsta näytti, että potentiaalia löytyy, sillä hän sijoittui makuukilpailussa toiseksi tuloksella 607,7 ja samalla paransi ennätystään niin makuulla, kuin asentokilpailussakin reippaasti. Asentokilpailussa Konsta sijoittui 7. tuloksella 1097. Miikan ammunnat sujuivat myös hienosti ja hän ampui makuukilpailussa tuloksen 389,7, joka riitti 5. sijaan. Asentokilpailu oli Miikalle ensimmäinen kerta, mutta siitäkin hän selviytyi kunnialla ampumalla tuloksen 509, joka johdatti hänet 6. sijalle.